fbpx

Építkezés tervek szerint, bonyodalmak nélkül!

A BERGER Házak Zrt. energiatakarékos, gyorsan készülő, környezetbarát lakóházakat gyárt és épít kiváló minőségben, magán és közületi megrendelői számára. A teljes folyamatot kollégáink kezelik a megrendelői elvárásoknak megfelelően, garantált határidővel és vállalási árral a szerződés aláírásakor. Munkatársaink szakértelmére a teljes folyamat alatt számíthatsz!

 

építezési folyamat

1. Értékesítés: vázlatterv, árajánlat, helyszínbejárás, előszerződés

A BERGER Házak Zrt. a hazai piacon egyedülálló, automatizált készház-technológiával gyárt egyedi igények alapján kulcsrakész, kívülről kész vagy szerkezetkész lakóházakat. Ügyfelünk az építkezés folyamatának első lépéseként először értékesítő kollégánkkal egyeztet elképzeléseiről a tulajdonában lévő telek adottságainak figyelembevételével. Elkészül egy vázlatterv, amely figyelembe veszi az ügyfél elképzeléseit, a területre vonatkozó előírásokat, az épület elképzelt tömegét, szerkezeti szintjeit, a helyiségek alaprajzi elosztását és számát. Az elfogadott vázlatterv alapján készülő árajánlatunk ügyfél általi elfogadása után a megrendelési dokumentáció a BERGER Házak Zrt. mérnökségéhez kerül befogadásra.

A megrendelés aláírása után kijelöljük az építkezés projektmenedzserét, aki az értékesítőtől átveszi az ügyfélkapcsolat irányítását. Ezután mérnökségünkön a megrendelés adatkontrollját végezzük el: ellenőrizzük a telek és a megrendelő adatait, valamint az egyéb körülményeket. A vázlatterv műszaki és építészeti kontrollját az árajánlat kontrollja követi, hogy minden árazott tétel pontosan megfeleljen a megrendelő elvárásainak. Ezután a megrendelést befogadjuk, ezzel létrejön az előszerződés.

A rendelkezésre álló információk alapján elkezdődik az előzetes kiviteli, gépészeti és villamostervezés. A helyszínbejárás során előzetes igénypontosítást végzünk, és ellenőrizzük a telekadottságokat. Megbeszéljük az igénypontosításra való felkészülés menetét, időpontját, valamint az erre való felkészülés feladatait.

2. Tervezés: minden részlet tervezése, igénypontosítás, vállalkozási szerződés, e-napló

Az igénypontosítás során az épület minden egyes paraméterét egyeztetjük ügyfelünkkel. A BERGER Házakat a projektmenedzser képviseli megrendelőinknél. A hatékony egyeztetést támogatja az igénypontosításra való felkészülés: ez mind az ügyfél, mind a BERGER Házak részéről komoly előzetes tervezést igényel. Az igénypontosítás során megfogalmazott elképzelések alapján a BERGER szakemberei elkészítik az épület végleges műszaki tartalmát. Az építkezés folyamata az igénypontosításánál a készültségi szintnek megfelelően precízen, egyenként meghatározásra kerülnek a nyílászárók, a falszínek, a villanykapcsolók, az árnyékolás, a gépészet és a lakóház minden apró részlete. Az egyeztetés zárásaként létrejön a vállalkozási szerződés, amelyben pontos árakat és határidőket jelölünk ki. Megnyitjuk az e-naplót.

3. Előkészítés: gyártmánytervezés, kivitelezés ütemezése, anyagrendelés

Elkészül a végleges kiviteli tervdokumentáció, amely az igénypontosítás alkalmával rögzített paramétereket tartalmazza. Megkezdődik a gyártmánytervezés, a végleges kiviteli ütemezés és az anyagrendelés.

4. Fogadószint: alapozás

Minden építkezés alapja egy jól megtervezett és precízen kivitelezett alaptest. A piaci átlag felett teljesítünk a kivitelezés során, de a nagypaneles technológia megköveteli, hogy még ennél is jobban tervezzük és készítsük el az alapozást.

5. Gyártás: elemek gyártása, kiszállítása, szerkezetépítés

A gyártmánytervek alapján megkezdődik Polgáron található üzemünkben a falak, a födémek és a tetőszerkezet gyártása. Ezek elkészülte után rakodási terv alapján tesszük kamionra a paneleket, majd az ütemtervben meghatározottak alapján elkezdődik az építkezés a helyszínen, először a fogadószinttel. Összeállítjuk és szereljük a falakat, födémet építünk, lécezve, fóliázva elkészítjük a tetőszerkezetet, ekkor szerkezetkész az épület. Ez mindössze néhány napot vesz igénybe.

6. Építés: kívül kész szint, kulcsrakész szint

A készültségi szintnek megfelelően a szerkezetkész épületre felkerül a tetőcserép, a bádogozás, megépítjük a kéményt, elvégezzük a nyílászárók beépítését és a falak külső felületképzését (kívülről kész épület). Ezután megtörténik a villanyszerelés, majd az épületgépészet, a padlókonstrukció, és a festés/burkolás munkálatai után beépítjük a belső ajtókat, ekkor kulcsrakész épület.

7. Zárás: átadás-átvétel, birtok-visszaruházás

Miután minden munkával végeztünk, az átadás-átvétel során ügyfelünknek átadjuk a kész lakóépületet, megtörténik minden használatbavételi dokumentáció lezárása, majd a lakóház birtokbaadása.