Miért olyan népszerűek a készházak manapság? 1.rész

Számos oka van annak, hogy a vásárlók szíve egyre inkább a készházak fele húz, a hagyományos, téglaépítésű lakásokkal szemben. A praktikusság, a komfortérzet, valamint a költséghatékonyság is az előbbi konstrukció mellett szól, ráadásul a felépítésük sem igényel hosszú hónapokat. Elég pusztán néhány hetet várnunk, és már át is vehetjük új otthonunkat, szerkezetkész állapotban. Milyen előnyök szólnak még a készház-konstrukciók mellett? Miért számítanak forradalmi újításnak a Berger Házak? Cikksorozatunkban mindenre választ adunk!

készházak referencia

Készházak – az építőipar úttörői!

Ennek a háztípusnak, az a különlegessége, hogy az építéshez szükséges elemeket már korábban legyártják. Az alkotóelemek számos ellenőrzésen átesnek, mielőtt szerelés-kész állapotban, a helyszínre érkeznek. A hatékony eljárásnak és a szigorú kontrollnak köszönhetően, a vásárlóknak nem kell aggódniuk a következő kellemetlenségek miatt:

  • Az időjárás viszontagságai miatt elhúzódó építkezés.
  • Folyamatosan felmerülő, plusz költségek.
  • Rossz minőségű, kispórolt anyagok.
  • Váratlan drágulás a piacon.

De milyen további előnyünk származhat abból, ha készházban lakunk?

készházak gyártása

Megbízhatóság!

A legtöbb esetben, a falakat alkotó panellapok, megfelelően kezelt, védőszerrel lekent fából készülnek, ezáltal pedig generációkon át ellenállnak a szélsőséges időjárási viszonyoknak, valamint az egyéb környezeti ártalmaknak. Tehát a megbízhatóság és időtállóság alapvető tulajdonsága házainknak!

készházak építése

Hatványozottan kevesebb rezsiköltség!

Ha egy hagyományos épületet veszünk alapul, akkor a fűtés során keletkezett hőveszteség miatt, akár súlyos összegeket is fizethetünk. Egy készház esetében, azonban e veszteség rendkívül alacsony értéken mozog. Mit jelent ez a gyakorlatban? A Berger-készházak lakóinak körülbelül 30-50 százalékkal alacsonyabb fűtési és hűtési költséggel kell számolniuk, amely a téli fagyok beköszöntével, nagy megnyugvásra adhat okot.

Környezetbarát megoldás!

Fontos tudni, hogy a hagyományos építkezések során rengeteg hulladék marad hátra, valamint az építőipar termeli ki a globális szén-dioxid mennyiség mintegy 40%-át! Ahhoz, hogy hosszú évek múlva is élhető bolygót biztosíthassunk magunknak, egyre drasztikusabb és környezettudatosabb változtatásokra van szükség. Ezért fokozott figyelmet fordítunk arra, hogy a gyártási munkálatok kis mértékű szén-dioxid-kibocsátással járjanak, többnyire természetes alapanyagokat használjunk és minimalizáljuk a szemét mennyiségét. Így házaink ökológiai lábnyoma elhanyagolható!

Tartsatok velünk jövőhéten is, amikor folytatódik a készházak előnyeiről szóló cikksorozatunk.