+36 30 179 1009 kapcsolat@bergerhazak.hu

Fenntarthatóság
2019. 09. 10. - Tuesday

Megéri ügyelni a környezetre az építkezés során

A környezetvédelem hosszú távon is fontos, de a kisebb döntések során figyelembe kell vennünk, hogy milyen hatásunk van a természetre.

A bolygót terhelő szennyezések többségéért az olaj- vagy a divatipar, esetleg a repülés felel, így ha kevesebbet autózunk, távolabbi utakra is vonattal megyünk, és ruháinkat először javítjuk, nem pedig lecseréljük, sokat tehetünk a környezetért.

Napjainkban a tudatosság elődleges iránya a fogyasztás visszafogása, a felesleges tárgyak és anyagok vásárlásának mérséklése. Ennek eredménye a műanyagmentes július, az igény a tartósabb, többször használható termékek iránt, valamint az, hogy a nyugati országokban általánosságban egyre kevésbé népszerű bármi, ami gyorsan elhasználódik. Érdemes tartós eszközöket választani, főleg akkor, ha hosszú távon használja azt.

Ön is sokat tehet azért, hogy kisebb legyen az ökológiai lábnyoma, többek között azzal, hogy milyen házba költözik. Fontos, hogyan választunk akár alapanyagot, akár építési technológiát. A fenntartható fejlődést szem előtt tartva lehetséges egyszerre költséghatékony és környezetkímélő megoldást választani.

Először is fontos, hogy jól tájoljuk a házat: megfelelő irány esetén nyáron nehezebben melegszik fel otthonunk, míg télen nehezebben hűl ki, így a hőmérséklet beállítása kevesebb energiát igényel. Fontos az is, hogy milyen módon termeljük a hőt télen: ma már a közel energiasemleges házak építése sem elképesztő ritkaság, hanem a legjobb építőipari vállalatok sztenderdje. Nyáron az árnyékolástechnika segíthet csökkenteni a házat érintő közvetlen napfényt.

Ezen felül az anyaghasználat is meghatározó, manapság a fa egyre népszerűbb. A gondos tervezésnek köszönhetően Európában egyre több fát ültetnek, így fenntarthatóvá vált ezek építkezésen való felhasználása. A fa tartós, ráadásul szinte 100 százalékban felhasználható, akár falként, akár szigetelőanyagként.

Kérdése van? Ajánlatot kérne?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tetszett a cikk?
Megosztás: Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként a BERGER Házakkal kapcsolatos hírekről, technológiai újdonságokról és hasznos információkról!

Kapcsolat

Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére hétköznap 9 és 17 óra között. Üzemünk a Polgári Ipari Parkban található, ahol előzetes időpontegyeztetést követően szívesen bemutatjuk otthona elkészítésének teljes folyamatát.

Ügyfélszolgálat

+36 30 179 1009

E-mail

kapcsolat@bergerhazak.hu

Cím

H-4090 Polgár, Ipari Park