Készházak

Mit jelent az, hogy készház?

A készház gyárban ipari körülmények között, időjárástól függetlenül, teljes magasságban-hosszban készült falak, födémek és tetőszerkezetek, amiket egy speciális járművel a helyszínre kiszállítanak, és egy előre elkészített alapon legalább félkész kivitelig összeszerelnek.

Mindez nem határozza meg az anyagot. A készházak készülhetnek: fa, fém váz, vagy beton alapanyagból is. Európában általánosítható, hogy a készház kategória favázas épületet jelöl.

Miben jobbak a Berger Házak a hagyományos technológiával épült otthonoknál?

Ha az építtető átlátható folyamatok mentén, jól tervezhetően, előre meghatározott pontos költségek mentén, kiváló üzemi minőségben elkészített, energiatakarékos, környezettudatos, egészséges otthont szeretne kapni, akkor egy átlagos készház általában jobb választás, mint egy hagyományos technológiával épített ház.

Ezen felül további előnye a kedvezőbb páraháztartás. A Berger készházak klímája nagyon kellemes. Olcsóbb a fűtése, hűtése. Előnye még a környezetbarát kivitelezés, hiszen a helyszínen kevesebb az élő munka, jóval kisebb zajterheléssel és kevesebb hulladékkal jár a készház építése. Ha környezeti hatást nézzük, akkor a fa felhasználása, mind a vázszerkezetben, mind a hőszigetelésben sokkal jobb környezetvédelmi szempontból. A fa újra termelhető, előállítása, szállítása, üzemeltetése, újra hasznosítása, kevesebb energiával oldható meg, így csökken a CO2 kibocsátás.

Mennyire tartós a Berger Készház?

Tapasztalatból tudjuk, hogy a favázas szerkezet akár 600 évig is megőrzi alapvető fizikai tulajdonságát,- ha nem kap pangó vizet, és UV fényt. Amennyiben vörösfenyőből épül, akkor akár 1800 évig is. Több, mint ezeréves fa szerkezetű épületek is léteznek a világban, de a néhány százévesekből már a szomszédos országokban is rengeteget lehet találni. A mai technológiával készített készházak teljes mértékben versenyképesek tartósságban, a hagyományos szerkezetű házakkal.

Mennyire őrzi értékét a készház?

Értékálló, mert alacsony a rezsiköltsége. Könnyen elérhető akár a közel 0 energia igény teljesítése. Szakértő vélemények szerint, a magasabb költséggel üzemeltethető hagyományos épületekkel szemben jobban őrizi az értékét a készház!

Mennyire terjedtek el a készházak Európában?

Észak-Európában – főként a Skandináv országokban, szinte ismeretlen a tégla családi ház, ott 90% körül van a favázas építkezés. Ausztriában és Németországban a családi házak 20-35%-a készház. Magyarországon ez az arány jelenleg egyre növekszik már több, mint 14%.

Bárhol és bármekkora méretben lehet készházat építeni?

Bárhol építhető, ahová el lehet szállítani és a darus anyagmozgatásra van lehetőség. A méretkorlátok is elsősorban szállítási, statikai, tűzvédelmi előírásbeli okok lehetnek. Bécsben megépült egy 24 emeletes, Tokióban tervezés alatt van egy 70 emeletes készház. Az átlag a maximum 5 emeletes és 100 lakásos társasház, de ott is betonvázas a tartószerkezet, és a kitöltő falazat a szendvics, vagy tömörfa szerkezet. Magyarországon a családi ház az általános, de van 6-8 lakásos társasház, sorház, iroda, önkormányzati épület is, és van 1000 nm felületű kétszintes rendelő is, amely készház technológiával épült.

Bővíthető, átalakítható a készház?

Igen! Egyszerűbben, gyorsabban, tisztábban, mint a téglaház!

Polgári üzemünk Közép-Európa egyik legmodernebb készház gyártó üzeme, amely környezetbarát, magas minőségű alapanyagokból, épít energiatakarékos készházakat. Típusházaink közül weboldalunkon választhat, de a csomagárakon kívül, az egész ország területén építünk egyedi készházakat!

Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére hétköznap 9 és 17 óra között. Üzemünk a Polgári Ipari Parkban található, ahol otthona elkészítésének teljes folyamata is zajlik.

Ügyfélszolgálat: +36 30 179 1009

E-mail: kapcsolat@bergerhazak.hu, Cím: H-4090 Polgár, Ipari Park