Gyorsházak

Gyorsházak épülnek az ország egész területén. Az ökologikus építés és a természetes építőanyagok használata egyre nagyobb teret hódít világszerte és így hazánkban is. A tudatos gondolkodású építkezést tervező családoknak egyformán fontos a minőségi lakóklíma és az energiahatékonyság, de ugyanolyan fontos szempont, hogy a felhasznált alapanyagok környezetbarátak, természetesek is legyenek. A BERGER gyorsházak ezeket az igényeket igyekeznek minél szélesebb körben kielégíteni. Ha az építtető átlátható folyamatok mentén, jól tervezhetően megépített, energiatakarékos, környezettudatos, egészséges otthont szeretne, akkor egy átlagos gyorsház általában jobb választás, mint egy hagyományos technológiával épített ház.

Berger gyorsházak itt és ott is

Az ország 2 különböző pontján, 2 nagy családnak, 2 egyedi BERGER Ház. Közép-Európa egyik legmodernebb készház üzemében, Polgáron készülnek a gyorsházak szerelt elemei, német csúcstechnológiával, időjárástól függetlenül, ellenőrzött gyári körülmények között. Ezek a gyorsházak lehetnek kulcsrakészek, vagy kívül kész kivitelben is rendelhetők. A megrendelők választhatnak a típusházak közül és egyedi tervek alapján is elkészülhetnek a gyorsházak.

Generációk gyorsházban – új generációs BERGER HÁZ élmény

Hajdú-Bihar megye egyik kisvárosában egy háromgyermekes család nemrég költözött be egy Berger gyorsházba kulcsrakész kivitelezéssel.  A tudatos gondolkodású szülőknek egyformán fontos szempont volt a minőségi lakóklíma megteremtése és ezzel együtt az energiahatékonyság, valamint az is, hogy az építkezés során felhasznált alapanyagok környezetbarát, természetes anyagok legyenek. A gyorsházra kívül-belül gipszrost palánkolás került, kívülről Steico fagyapot hőszigetelő rendszer került, belülről párafékező fólia gipszkartonnal. A falak már gépészeti és elektromos installációval – gégecső, szaniter blokkokkal együtt – kerültek kiszállításra a Berger üzeméből. A gyorsház építkezési forma, jóval kevesebb zajterheléssel és hulladékkal járt, mint egy hagyományos építkezés.

A házról:

–  Tetőtér beépítés, kulcsrakész, kívülről dryvit vakolatú, BERGER Ház 

Hasznos alapterülete: 200nm

Értékmentés modern technológiával – Pikkpakk gyorsház a Pilisben

Az építészeti hagyományok megőrzésével, de mégis a legkorszerűbb technológia minden előnyével építkezhet, ha a gyorsházat választja. A Pilisben épített gyorsház a tradicionális stílus megőrzésével, de a modern építészeti megoldásokkal készült.  A gyorsház tulajdonosainak két fő szempontjának is megfelelt a Berger házak ajánlata.  A minőségi alapanyagokból történő, fenntartható építkezés és a környezet megóvása volt a két fókusz. A telek sajátos adottságát kihasználva, egyedi tervek alapján készült el ez a gyorsház, ügyelve például, a már meglévő növényzetre is. Az egész építkezés miatt csupán 1 szilvafát kellett kivágni a többi dísznövényt sikerült megóvni. A BERGER Házak ajánlatából a kívül kész szint megoldást választották a tulajdonosok. Az alapozást, a villanyszerelést, a hidegburkolatot és a gépészetet saját maguk oldották meg, így a házunk leglátványosabb része, a nagypaneles elemek legyártása és a helyszínen történő összeszerelése, pikkpakk megvolt.  A külső faburkolat az összedaruzott elemek összeállítása után került fel a falszerkezetre. A boronafalas megoldás tökéletesen illik a vadregényes telekhez. A ház végül is földszintes és belsőgalériás lett. A ház egyik felében kapott helyet a nappali és konyha az étkezővel, ez egy igazi közösségi tér, a másik felében a zárt udvarra szülői háló és fürdőszoba került, a kettő között a gyerekek szobái kaptak helyet. A galéria funkciója a játéktér és a tévézés élménye. A nappaliban jutott hely még egy kemencének is.

A házról:

–  borona burkolatos, galériázott, látszófödém gerendás nagypaneles földszintes  BERGER Ház

– hasznos alapterülete 126 nm+20nm galéria