+36 30 179 1009 kapcsolat@bergerhazak.hu

Berger Rendszer

A BERGER Házak Zrt. a nagypaneles készházgyártási technológiát alkalmazza: szerkezeti elemeink, a falak, a födémek és a tetőelemek teljes magasságban és hosszban készülnek el a Polgáron található gyártóüzemünkben. A szerelésre nagymértékben előkészített, hőszigeteléssel, beszerelt nyílászárókkal ellátott, villanyszerelésre, gépészeti munkákra alkalmas kész elemeket a helyszínre szállítjuk, majd ott szereljük össze gyorsan, tisztán, hatékonyan a megfelelően elkészített alaptestre. A precíziós tervezés és a folyamatos gyártósori ellenőrzés miatt házaink kivitelezési időtartama, beleértve a helyszíni szerelési munkát is, rendkívüli módon lerövidül.

Technológiánk alapja a világ legnagyobb készházüzemgyártója, a Weinmann számítógép-vezérlésű rendszere: a CNC-megmunkáló központ, a szerkezetépítő asztalok, az elemgyártó multihíd, a készelemraktár is tőlük származik, egy szerelősorba állítva. Ezzel a szerelősorral Kelet-Közép-Európa egyedülálló üzeme vagyunk mind minőségben, mind termelési kapacitásban.

 

Technológiánk előnyei

 • Időjárástól független építési technológia
 • Tiszta, pontos, szerelő jellegű építést tesz lehetővé
 • Minimális építési hulladék keletkezik
 • Rendkívül gyorsan, napok alatt elkészül épület
 • Fenntartható építőanyagokból dolgozunk
 • Számítógép-vezérlésű gépeken történik a gyártás
 • Mindenre kiterjedő szoftveres előkészítést és gyártmánytervezést végzünk

A falak, a födémek és a tetőelemek szerkezeti alapja az Ausztriából származó, CE-minősített KVH-gerenda: ez egy hossztoldott, műszárított, fenyőalapú szerkezetépítő faanyag. Semmilyen vegyi anyagot nem tartalmaz, kártevőktől mentes, valamint tartós formát és stabilitást biztosít.  A gerendák szabását, megmunkálását, az összes csomópont és illesztés kialakítását számítógép-vezérlésű szabászgéppel végezzük (darabolás, fúrás, marás).  A szerkezeti elemek gerendavázának összeszerelése a szabott és megmunkált KVH-gerendákból, szoftveresen meghatározott pontokon és módszerrel, kiváló minőségű Rothoblaas kötőelemekkel történik az erre a célra készült szerelőasztalainkon.

A gerendavázra a megrendelői igények alapján a multihídon építőlemezeket rögzítünk (OSB, nagy szilárdságú gipszrost, gipszkarton), így készítjük el a beépítésre kész palánkolt falszerkezetet.

Ebbe a szerkezetbe az esetek többségében a gyártósorba integrált szigetelőanyag-betöltő technológiával egy úgynevezett befújt, garantáltan hézagmentes cellulózszigetelést töltünk. Egyedi igények esetén a cellulóz mellett fagyapotot vagy egyéb hőszigetelő anyagokat is alkalmazunk. A falak és a födémek gyártása során a különböző rétegrendeknek megfelelő építési fóliákat használunk párazárásra vagy párafékezésre.

A falakba a gyártás során helyezzük el az erős- és a gyengeáramú szerelvények dobozait, valamint a szükséges keresztmetszetű kábelcsatornákat. Ezzel radikálisan csökkenthetjük a helyszíni szerelés idejét.

A falakra az üzemben – az egyedi igény szerint gyártmánytervezett rétegrendnek megfelelően – automatikus tűzőberendezéssel (multihíd) rögzítjük a belső vagy a külső oldalra szükséges gipszrost-/gipszkarton-/OSB-lemezeket vagy a homlokzati hőszigetelő lemezeket. A külső hőszigetelés lehet az üzemben a falakra felkerülő páraáteresztő fagyapotos rendszer, vagy az építési helyszínen felrögzített EPS-rendszer.

Az elkészült falakba már az üzemben, az időjárási hatásoktól védett körülmények között, szakszerűen beépítjük a nyílászárókat és az árnyékolástechnika egyes elemeit. Saját beszállítói körünkből fa, műanyag és aluműanyag/alufa nyílászárókat kínálunk.

Az elkészült fal-, tető- és födémszerkezeti elemeket kamionra rakodjuk, majd kiszállítjuk az építkezés helyszínére, ahol az előkészített fogadószinten daruval állítjuk össze az elemeket. Mindezt néhány nap alatt.

A ház szerkezetének felépítése után elhelyezzük a tetőre a héjazatot, ami lehet cserép-, lemez- vagy lapostetős rétegrend, bádogozunk, valamint a külső nyílászárók mellett a külső hőszigetelés és felületképzés is megtörténik. Így érjük el a kívülről kész állapotot.

A kívülről kész állapot elérése után következnek a befejezőmunkálatok, amelyek a hagyományos építkezéssel megegyező módon zajlanak. A magas fokú előkészítettség miatt (áttörések, védőcsövek, szerelvénydobozok elhelyezése a falakba) a megszokottnál gyorsabban haladunk. Ebben a fázisban történik meg a villanyszerelés, a gépészeti szerelés, a padlókonstrukció kialakítása, a festés, a hideg- és melegburkolás, majd befejezésként a belső ajtók beszerelése.
A munkálatok megkezdése után néhány hónappal vevőink már birtokba is vehetik új, energiatakarékos, modern otthonukat.

TIPIKUS RÉTEGRENDJEINK

Jelenleg több, mint 90 szerkezeti elem-rétegrendet tudunk megvalósítani, amivel a legváltozatosabb igényeket is ki tudjuk szolgálni a házépítési piacon. A szerelt építés nagy előnye, hogy a legkülönbözőbb statikai, energetikai vagy akusztikai igénynek is meg tudunk felelni: mindenre kiterjedő igényfelméréssel méretezzük és állítjuk be a rétegeket szerkezeteinkbe. A legnagyobb arányban az alábbi két típust alkalmazzuk:

Tipikus külső fal rétegrendek

Sztenderd fal (28cm-36cm)

 1. Vékonyvakolat rendszer (vagy szerelt homlokzat)
 2. Expandált polisztirol hab (8cm-16cm)
 3. OSB építőlemez
 4. Szerkezeti fatartó befújt cellulóz szigeteléssel
 5. OSB építőlemez
 6. Párazáró fólia
 7. Gipszkarton

BERGER páratechnikailag nyitott falszerkezet (28cm-40cm)

 1. Vékonyvakolat rendszer (vagy szerelt homlokzat)
 2. Fagyapot (8cm-16cm)
 3. Nagyszilárdságú gipszrost építőlemez
 4. Szerkezeti fatartó befújt cellulóz szigeteléssel (16cm-20cm)
 5. Párafékező fólia
 6. Nagyszilárdságú gipszrost építőlemez
 7. Gipszkarton (opcionális)

A FA, MINT ÉPÍTŐANYAG

A fa felhasználása a hazai és nemzetközi építőipari piacon rohamosan növekszik. A favázas szerkezet 600 évig is megőrzi alapvető fizikai tulajdonságait, amennyiben megfelelő technológiával építik. A fából készített készházak teljes mértékben versenyképesek tartósságban a jól megépített, hagyományos szerkezetű házakkal. A modern technológiának köszönhetően számos paraméterben jobb tulajdonsággal is bírnak.

A szerkezeteink CE minősített, osztrák építőipari alapanyagból, KVH-ból készülnek, ami egy hossztoldott, tömör szerkezeti gerenda, ami a mesterséges szárításnak köszönhetően mérettartó, nem deformálódik. A műszárítás által elkerülhető a kémiai favédőszerek használata, így egészségesebb környezetet tudunk kialakítani a megépített házakon belül.

Beszállító partnereink:

A CELLULÓZ SZIGETELÉS

Cellulóz szigetelés gyártása

A cellulóz egy újrafeldolgozott anyag, amely papírhulladékból készül: szétválogatják, durván felaprítják, bórsavval összekeverik, majd apróra darálják. A bórsav megvédi a cellulóz szigetelést a rovarok és gombák támadásaitól, illetve ellenállóvá teszi a korhadással és a tűzzel szemben. A bórsav a természetben is előforduló anyag, amit felhasználnak az építőipar mellett az élelmiszeriparban A mezőgazdaságban lombtrágyázásra használják, mivel a bór alapvető szerepet játszik a növények tápelem-felvételében. A cellulóz szigetelések nem tartalmaznak egészségre ártalmas vagy irritáló anyagot.

A cellulóz hő- és hangszigetelése

A cellulóz szigetelés jobb hő és hangszigetelő, mint az üveg-, vagy a kőzetgyapot. Impresszív hőszigetelő tulajdonságát tovább fokozza, hogy a bedolgozási technológia miatt garantáltan kitölti a legkisebb üregeket is. A hézagmentesség miatt bizonyosan hőhídmentes lesz otthonunk szigetelése. A cellulóz szigetelés hőtároló képességének magas értéke azt jelenti, hogy a szigetelés és a fal nyáron is nagyon nehezen melegszik át. A cellulóz szigetelés szükség esetén felveszi, majd újra leadja a nedvességet, vagyis szabályozza a belső tér páratartalmát. Ráadásul mindezt anélkül teszi, hogy megváltozna a hőszigetelési értéke.

Tűzállóság

A cellulóz szigetelés megbízható tűzvédelmi tulajdonságokkal rendelkezik. Az éghető szigetelések között a legjobb minősítést érte el: EN 1350-I Class: B2 (éghetetlen, 30 percig ellenáll a nyílt lángnak).

Környezettudatosság

A cellulóz szigetelés újrahasznosított anyagból készül, előállításának energiaigénye pedig csak töredéke a megszokott szigetelések előállítási energiaszükségletének. A cellulóz szigetelőanyag szinte teljes egészében újrahasznosítható, emellett egy teljesen hulladékmentes, ún. befújásos technológiával kerül végső felhasználási helyére.

Beszállító partnereink:

HOMLOKZATI HŐSZIGETELÉSEK

A falakra kívülről különböző homlokzati hőszigetelő rendszerek kerülhetnek. A BERGER Házak Zrt.-nél a leggyakrabban a fagyapotos és az EPS rendszereket használjuk.
A fagyapot egy természetes anyag, amely – gipszrost építőlemezzel és cellulóz hőszigeteléssel kombinálva – egy páratechnikailag nyitott rendszert képez, azaz a belőle készült falak képesek a felvett párát az épületből kifelé leadni. Ez rendkívül kedvező épületfizikai és épületbiológiai tulajdonságokkal rendelkező házakat eredményez, amely egyedülálló lakókörnyezet kialakítását teszi lehetővé.
Az EPS rendszert magas hőszigetelő képessége és költséghatékonysága miatt alkalmazzuk. Az EPS rendszerekkel kisebb keresztmetszet mellett is elérhetőek a passzív házakra jellemző szigetelési értékek.

Beszállító partnereink:

PÁRAZÁRÓ ÉS PÁRAÁTERESZTŐ FÓLIÁK

A megfelelő, korrekt légtömörség és a pára kezelése az egyik legfontosabb követelmény egy modern épülettel szemben, melyet a megfelelő technológiai fóliarendszerekkel érünk el.

Beszállító partnereink:

ÉPÍTŐLEMEZEK

A gipszrost építőlemez ideális az automatizált, üzemi megmunkálásra, és kiváló merevséget biztosít a szerkezeteinknek. Statikailag jól méretezhető, magasak a tűzgátló tulajdonságai, univerzálisan használható külső- és belső falakra, vizes vagy száraz helyiségekben egyaránt.
Az OSB építőlemez egy általánosan elterjedt, költséghatékony megoldás a szükséges merevség elérésére. Formaldehidmentes lemezeket alkalmazunk.
Mind a gipszrost, mind az OSB lap igen teherbíró: az általános felhasználási körülményeknek megfelelő fali rögzítések egyszerűbben és biztonságosabban megoldhatóak velük az üreges téglafalakhoz képest. A nagy terhelésre tervezett felületeknél (bojler, függesztett szekrények) az építőlemezek mögé KVH gerendákból álló erősítést építünk be.

Beszállító partnereink:

NYÍLÁSZÁRÓK

A vevői igényekhez igazodva alkalmazunk kiemelt minőségű műanyag, fa és alufa/aluműanyag nyílászárókat is a rendszerünkben, de egyedi megrendelésre be tudjuk építeni bármelyik minőségi gyártó termékeit is.

Műanyag nyílászárók

A műanyag nyílászárókat magas minőségű német SCHÜCO profilokból készíti el gyártmányterv alapján a beszállító partnerünk, 3 rétegű üvegezéssel. A rendszerünk a SCHÜCO Living 82 profil rendszert tartalmazza.

Beszállító partnerünk:

Fa nyílászárók

A fa nyílászárókat a Németh Fa Kft. készíti nekünk, szintén 3 rétegű hővédő üvegezéssel, kiváló minőségben a megrendelőnk által megadott színekben és működtetéssel.

Beszállító partnerünk:

Alumínium nyílászárók

Prémium kínálatunkban szerepelnek az osztrák Internorm gyártó termékei is, akiktől műanyag és alufa/aluműanyag nyílászárókat vásárolunk.

Beszállító partnerünk:

ÁRNYÉKOLÁS

Az általunk használt árnyékolási rendszerekben megtalálható az összes általánosan elterjedt árnyékolás – zsalugáter, zsaluzia, redőny, napháló. Ezek elérhetőek kézi, elektromos, vagy akár teljesen automatikus működtetéssel is.

GÉPÉSZET

Egy jó tervezéssel az épület működtetéshez szükséges energia felét meg lehet takarítani. A hazai építőiparban egyre hangsúlyosabbá válnak a környezettudatos, energiatakarékos megoldások. 2020-tól már csak a közel nullás energiafelhasználású lakóépületek épülhetnek meg. Az építtetők egyre nyitottabbak az új technológiák és anyagok irányába, és egyre tudatosabban, komplex rendszerben gondolkodnak a gépészeti berendezésekről is. Kulcsfontosságú a lakók kényelmét és az energiahatékonyságot egyszerre szolgáló tervezés.
Ajánlatainkban elérhetőek megrendelőink részére a legkorszerűbb napelemes rendszerek, elektromos fűtési megoldások, hőszivattyúk, szellőztető berendezések, okosház alkalmazások.

Szaniter

A szaniterek egészségügyi és mosdóhigiénia termékek, valamint az odatartozó bútorok gyűjtőneve. Ezek közé tartoznak a mosdókagylók, wc-k, kádak, piszoárok, zuhanyfülkék. Fontos, hogy otthonunkban jó minőségű szaniterek legyenek, hiszen ezeket nap mint nap igénybe vesszük.
A különböző fürdőszoba bútorokból sokféle létezik. A mosdókagylókból is kaphatunk falra szerelhetőt, beépíthetőt és álló mosdót is. Rengeteg színben is választhatók, így tökéletesen beilleszthetők fürdőszobánk hangulatvilágába. Érdemes minél dizájnosabb és strapabíróbb szanitereket vásárolnunk, hiszen a vizeshelyiségeket hosszútávra, 10-15 évre alakítjuk ki.

NIBE- hőszivattyú

A NIBE olyan termékeket kínál családi házak és épületek részére, melyek biztosítják a használati meleg vizet és kellemes belső klímát biztosítanak. Csendes, komfortos és keveset fogyasztanak. Egy NIBE Geo Hőszivattyú otthona fűtési energiafelhasználását megközelítőleg 75%-kal csökkenti.

Partnerünk:

Viessmann

A Viessmann Csoport egyike a fűtési-, hűtési, és ipari rendszerek vezető gyártóinak. A teljes termékkínálat csúcstechnológiát képvisel és magasra állítja a mércét. A hatékony energiagazdálkodásra összpontosítva segítséget nyújt a költségek csökkentésében és a természetes erőforrások-, valamint a környezet megóvásában.

Partnerünk:

Tetőhéjazat

A tetőhéjazatoknál is széles skálában lehet választani. Napjainkban még mindig a cserépfedés a legnépszerűbb. Az elérhető választék széles: szín, alak vagy forma szerint. Lehet sima vagy hullámos, égetett kerámia vagy betoncserép. Természetesen a klasszikus cserépfedés mellett kínálatunkban elérhető az alumínium héjazat, valamint többféle lapostető rendszer is.

Partnereink:

Homlokzati megjelenések

Az épület homlokzata letükrözi a kor gondolkodásmódját. Képes megmutatni, hogy hogyan hatnak a tradicionális és a modern építészeti stílusra az innovatív építőipari termékek és a minőségi kivitelezést lehetővé tevő technológiák. A homlokzat épített környezetünk meghatározó eleme, amelyért a különböző gyártók felelősséggel tartoznak. A trend mellett érdemes figyelni a környezettel való esztétikai harmonizálására is. Egy jól megválasztott homlokzat jól szellőzik és támogatja a hőszigetelést. Kívülről védi a ház falát az időjárás viszontagságaitól: esőtől, hótól, széltől, jégtől, hidegtől, melegtől.

Vakolat

A vakolattal szinte korlátlan variációban lehet kreatív felületet kialakítani a homlokzaton, a teljesen sima vakolattól a durva felületig. A vakolat további előnye a különböző dekorációs burkolatokkal szemben az, hogy bármikor átfesthető, ezáltal mindig modern és tiszta felület lehet a házon.

 

Gerenda

A fa kiváló hő- és hangszigetelési tulajdonságokkal bír, ezért a fa falazattal nagyon kedvező energetikai értékeket érhetünk el. További előnye, hogy a lakás klímája is nagyon optimálisan alakul, annak köszönhetően, hogy a túl sok párát a fa képes magába szívni, ha pedig túl száraz a levegő, a falakból megfelelő mennyiségű párát juttat a levegőbe, „lélegzik”. A gerendaházak falának hőtároló kapacitása nagy, tehát a téli kedvező fűtési költségek mellett a nyári hónapokban sem melegszik túl, nem utolsósorban pedig elegáns megjelenés és rusztikusság jellemzi ezt a burkolatot.

Faburkolat

A kültéri homlokzatburkolat tervezésekor az anyagválasztás kulcsfontosságú kérdés. A faburkolat a homlokzat burkolására alkalmas időjárásfüggő és egyben hőszigetelő réteget is képező dekoratív elem. Mindezek mellett a faburkolatnak a szépsége utánozhatatlan, ami kétségtelenül egyedi megjelenést kölcsönöz a háznak.

Kompozit burkolat

A Fundermax falburkoló panel segítségével kreatív lehetőségei nyílnak a homlokzatburkolat kialakításánál vagy belső tereinek megalkotásánál. A természetes fa hatás mellett modern színekben vagy kőfelületekkel is igényelhető.
A kiváló minőségű falburkoló panel olyan építőipari termék, amely nagyméretű lap formájában, tartósan alkalmazható.

Partnerünk:

Fém lemez

A minőségi fémlemez fedések és burkolatok rendkívül széles körben, műemléki és modern környezetben egyaránt alkalmazhatók. A fémlemez esztétikus és könnyű megmunkálása miatt nem szab határt a tervezői fantáziának, vagyis alkalmazásával akár a legkülönlegesebb építészeti elképzelés is megvalósítható. Továbbá a minőségi fémlemez fedés hosszú élettartamú és időjárás tűrő.

Partnerünk:

Készültségi szintekSzerkezet kész ház tartalmazza Kivülről kész ház tartalmazza Kulcsrakész ház tartalmazza
Szolgáltatások:
Engedélyezési tervek közműnyilatkozatok beszerzésével
Gyártmánytervek, statika
Gépészeti tervek
Villanyszerelési tervek
Épületszerkezetek:
Fogadószint (alaptest, lábazati fal, vasalt aljzat, talajpára és talajnedvesség elleni szigetelés)
Falszerkezet (külső, belső)
Födémszerkezet (szigetelésekkel)
Tetőszerkezet
Tetőnyúlások szegése, burkolása végleges felületképzéssel
Tetőalátét-héjazat
Tetőfedés
Ereszcsatorna
Külső nyílászárók
Külső-belső ablakkönyöklők
Teljes külső hőszigetelt homlokzatképzés (vakolat v. faburkolat) végleges felületképzéssel
Mennyezet tűzálló gipszkartonozása
Összes fal belső tűzálló gipszkartonozása
Elektromos alapszerelések előkészítése az előregyártott szerkezetekben (legalább gégecső)
Falba kerülő gépészeti szerelések helyeinek kialakítása
Erkély- v. loggiakorlát, járófelület
Belső lépcső és korlátok
Kémények
Elektromos szerelések szerelvényekkel, de fogyasztók nélkül beüzemelve
Gázszerelés beüzemelve
Fűtésszerelés beüzemelve
Szaniteráruk bekötve
Belső glettelés, festés, tapétázás anyagköltségekkel együtt
Aljzatszigetelés
Aljzatbetonozás
Burkolások (fal, padló) anyagköltségekkel együtt
Belső ajtók
Felsorolt szerkezetek, anyagok helyszínre szállítása, daruzása és komplett szerelése állvánnyal és minden, a szereléshez szükséges segédeszköz biztosításával együtt.

Építkezés tervek szerint, bonyodalmak nélkül – a BERGER Házaknál így működik a folyamat!

A BERGER Házak Zrt. új generációs, gyorsan készülő, környezetbarát lakóházakat gyárt és épít kiváló minőségben, magán és közületi megrendelői számára. A teljes folyamatot kollégáink kezelik a megrendelői elvárásoknak megfelelően, garantált határidővel és vállalási árral a szerződés aláírásakor. Munkatársaink nem hagyják magára önt, a teljes folyamat alatt számíthat ránk

 

1. Értékesítés: vázlatterv, árajánlat, megrendelés

A BERGER Házak Zrt. a hazai piacon egyedülálló, automatizált készház-technológiával gyárt egyedi igények alapján kulcsrakész, kívülről kész vagy szerkezetkész lakóházakat. Ügyfelünk először szaktanácsadó kollégánkkal egyeztet elképzeléseiről a tulajdonában lévő telek adottságainak figyelembevételével. Elkészül egy vázlatterv, amely figyelembe veszi az ügyfél elképzeléseit, a területre vonatkozó előírásokat, az épület elképzelt tömegét, szerkezeti szintjeit, a helyiségek alaprajzi elosztását és számát. Az elfogadott vázlatterv alapján készülő árajánlatunk ügyfél általi elfogadása után a megrendelési dokumentáció a BERGER Házak Zrt. mérnökségéhez kerül befogadásra.

2. Befogadás: előszerződés – 4. hét

A megrendelés aláírása után kijelöljük az építkezés projektmenedzserét, aki a szaktanácsadótól átveszi az ügyfélkapcsolat irányítását. Ezután mérnökségünkön a megrendelés adatkontrollját végezzük el: ellenőrizzük a telek és a megrendelő adatait, valamint az egyéb körülményeket. A vázlatterv műszaki és építészeti kontrollját az árajánlat kontrollja követi, hogy minden árazott tétel pontosan megfeleljen a megrendelő elvárásainak. Ezután a megrendelést befogadjuk, ezzel létrejön az előszerződés.

3. Előzetes tervezés: előzetes tervek, helyszínbejárás – 6. hét

A rendelkezésre álló információk alapján elkezdődik az előzetes kiviteli, gépészeti és villamostervezés. A helyszínbejárás során előzetes igénypontosítást végzünk, és ellenőrizzük a telekadottságokat. Megbeszéljük az igénypontosításra való felkészülés menetét, időpontját, valamint az erre való felkészülés feladatait.

4. Igénypontosítás: vállalkozási szerződés – 12. hét

Az igénypontosítás során az épület minden egyes paraméterét egyeztetjük ügyfelünkkel. A BERGER Házakat a projektmenedzser képviseli megrendelőinknél. A hatékony egyeztetést támogatja az igénypontosításra való felkészülés: ez mind az ügyfél, mind a BERGER Házak részéről komoly előzetes tervezést igényel. Az igénypontosítás során megfogalmazott elképzelések alapján a BERGER szakemberei elkészítik az épület végleges műszaki tartalmát. Az igénypontosításnál a készültségi szintnek megfelelően precízen, egyenként meghatározásra kerülnek a nyílászárók, a falszínek, a villanykapcsolók, az árnyékolás, a gépészet és a lakóház minden apró részlete. Az egyeztetés zárásaként létrejön a vállakozási szerződés, amelyben pontos árakat és határidőket jelölünk ki. Megnyitjuk az e-naplót.

5. Előkészítés: gyártmánytervezés, kivitelezés ütemezése – 20. hét

Elkészül a végleges kiviteli tervdokumentáció, amely az igénypontosítás alkalmával rögzített paramétereket tartalmazza. Megkezdődik a gyártmánytervezés és a végleges kiviteli ütemezés.

6. Fogadószint: alapozás – 22. hét

Minden építkezés alapja egy jól megtervezett és precízen kivitelezett alaptest. A piaci átlag felett teljesítünk a kivitelezés során, de a nagypaneles technológia megköveteli, hogy még ennél is jobban tervezzük és készítsük el az alapozást.

7. Gyártás: elemek gyártása, kiszállítása, szerkezetépítés – 26. hét

A gyártmánytervek alapján megkezdődik Polgáron található üzemünkben a falak, a födémek és a tetőszerkezet gyártása. Ezek elkészülte után rakodási terv alapján tesszük kamionra a paneleket, majd az ütemtervben meghatározottak alapján elkezdődik az építkezés a helyszínen, először a fogadószinttel. Összeállítjuk és szereljük a falakat, födémet építünk, lécezve, fóliázva elkészítjük a tetőszerkezetet, ekkor szerkezetkész az épület. Ez mindössze néhány napot vesz igénybe.

8. Építés: kívül kész szint – 28., kulcsrakész szint – 36.hét

A készültségi szintnek megfelelően a szerkezetkész épületre felkerül a tetőcserép, a bádogozás, megépítjük a kéményt, elvégezzük a nyílászárók beépítését és a falak külső felületképzését (kívülről kész épület). Ezután megtörténik a villanyszerelés, majd az épületgépészet, a padlókonstrukció, és a festés/burkolás munkálatai után beépítjük a belső ajtókat,  ekkor kulcsrakész épület.

9. Zárás: átadás-átvétel, használatbavételi eljárás, birtok-visszaruházás – 42. hét

Miután minden munkával végeztünk, az átadás-átvétel során ügyfelünknek átadjuk a kész lakóépületet, megtörténik minden használatbavételi dokumentáció lezárása, majd a lakóház birtokbaadása.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként a BERGER Házakkal kapcsolatos hírekről, technológiai újdonságokról és hasznos információkról!

Kapcsolat

Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére hétköznap 9 és 17 óra között. Üzemünk a Polgári Ipari Parkban található, ahol előzetes időpontegyeztetést követően szívesen bemutatjuk otthona elkészítésének teljes folyamatát.

Ügyfélszolgálat

+36 30 179 1009

E-mail

kapcsolat@bergerhazak.hu

Cím

H-4090 Polgár, Ipari Park