A tudatosság megtérül! A Berger Házak és az energiahatékonyság

Hosszú távra tervezve

A házépítés talán egyik legfontosabb döntése az épület energiahatékonyságának figyelembevétele. Az energiahordozók árának folyamatos emelkedése miatt a tudatosan építkezőknél megkérdőjelezhetetlenül felértékelődtek az energiatakarékos építési megoldások.

A Berger házak egyik nagy előnye, hogy külön ráfordítás nélkül is alacsony energiafelhasználásúak. A környezetbarát Berger házak gyorsan, ellenőrzött üzemi körülmények között készülnek. A méretpontosságot és a kiváló minőséget a hazai és osztrák alapanyagok és a polgári üzemben működő csúcstechnológia garantálja.

Az energiahatékonyság érték

Egyre többen érdeklődnek, és választják azt az építési trendet, amellyel a későbbi energiaszámlájukat csökkenthetik. A Berger Házak otthonai alacsony rezsiköltséggel működtethetők, környezetbarátok és energiatakarékosak.  Magyarországon 2020 után az európai uniós szabályozás szerint már nem épülhetnek, csak közel nulla energiaigényű épületek. A Berger házak energetikai jellemzője már most is megfelel ennek a követelménynek. Technológiánk alkalmas passzív, aktív és energia plusz ház építésére is. Az energiapluszos házak már semmilyen káros anyagot nem bocsátanak ki, megtermelik saját energiaszükségletüket, sőt, még annál is többet. Jól átgondolt tájolással, gépészettel és megújuló energiafelhasználással a saját áramfelhasználás mellett már akár egy elektromos autó töltését is kitermeli az okosan megtervezett otthon. A plusz ház már gyűjti az esővizet, és beépített víztisztító rendszerével újrahasznosítja. A Berger Házak kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra, és folyamatosan fejleszti rendszereit, hogy alkalmas legyen a legújabb technológiák beépítésére. A Berger házak előállításának és működtetésének ökológiai lábnyoma minimális, hiszen megújuló alapanyagokat használunk, az energetikai jellemzők pedig meghaladják az jelenlegi követelményeket.

Falak, födém, nyílászáró, padló, áthidaló

A magyarországi családi házaknál az elpazarolt energia kétharmada a falakon, tizede a nyílászárókon, további tizede pedig a födémen keresztül távozik. Ezért új ház építésénél komolyan mérlegelni kell azt, hogy miből építsük a házat. A falazat kiválasztása nagyban befolyásolja a kifizetendő rezsiszámlákat, valamint a komfortérzetünket is. A falazatnál a hőszigetelés a legfontosabb. A hőszigetelési érték többek között azért nagyon fontos, mert ez fogja meghatározni, hogy mennyi lesz a téli fűtés, és a hűtőrendszerek használata miatt a nyári hűtésszámlánk költsége.

Hőátbocsátás

Egyre gyakrabban halljuk a hőátbocsátás fogalmát, melyet U-értékkel, vagy K-értékkel jellemeznek. A hőátbocsátás egy egyszerű fizikai jelenség, amikor is a hő áthalad a melegebb környezetből a hidegebbe, vagyis nyáron bejön, télen meg kimegy a meleg az épületekből.  Ha egy adott szerkezetnek 1 m² felületét vizsgáljuk, és azt az értéket tudjuk, hogy 1,0, akkor ez azt jelenti, hogy ha a szerkezet egyik oldalán 10 ºC a hőmérséklet, a másik oldalon 11 ºC, akkor a szerkezet 1 Watt hőenergiát bocsát át. A Berger házak falszerkezetének rétegrendjénél, amikor a 20 cm-es favázszerkezet között cellulóz hőszigetelés kétoldali gipszrost palánkolással és 16 cm vastag külső fagyapot hőszigetelés van, a szerkezet hőátbocsátási tényezője U=0,119 W/m2K. Összehasonlításként a vakolatlan B30 tégla falazaté U=1,49 W/m2K.

Energiaosztályok: „A++”-tól „JJ”-ig

Az energetikai tanúsítvány egy olyan igazoló okirat, amely megmutatja az épület energiafelhasználásának hatékonyságát az épületek osztályba sorolásával. A skála a legkedvezőbb „AA++ minimális energiaigényű” kategóriától a leggyengébb „JJ kiemelkedően rossz” kategóriáig tart. A minősítés néhány éve új rendszerben történik, a szigorított energetikai követelményeknek megfelelően. A rendelet szerint tizenkét osztályba lehet besorolni az ingatlanokat, a viszonyítási alap a közel nulla energiaigény, ez a BB kategória. A dupla betűjelzés arra szolgál, hogy a korábbi, egy betűjelzésű skálával ne legyen összekeverhető.

Kulcsrakész, garanciás Berger házak

A Berger Házak Csoportnál az energiahatékonyság érték, ezért is kínálunk versenyképes piaciáron energiatakarékos otthonokat.  Energiahatékony otthonainkat rövid időn belül birtokba vehetik tulajdonosaik, mivel már 6-9 hónap alatt költözhetők, az építkezés maga pedig mindössze 2-3 hónapot vesz igénybe. Az így épült házak népszerűsége annak is köszönhető, hogy a készházak szerkezetére 20 év garanciát, emellett pedig 3 év általános garanciát vállalunk, miközben mind az építkezés, mind pedig a fenntartás költségei alacsonyabbak egy hagyományos házhoz képest.